Adana’nın ve Türkiye’nin Örnek Projesi

Türkiye’de ve Avrupa’da hiçbir örneği olmayan tamamen, sokaktaki atık toplayıcıya yönelik geliştirilen, Çukurova Atık Toplayıcılar Derneği Atık Yaşam Merkezinde 300 atık toplayıcı istihdam edilecek.

Çukurova Atık Toplayıcılar Derneği Başkan Yardımcısı - Projenin Koordinatörü ve fikir sahibi Mehmet Karaca tarafından gerçekleştirilen Atık Yaşam Merkezinin 45 depo, 1 ayrıştırma tesisi, 1 kâğıt ürünlerin üretileceği (Kağıt torba, kağıt bardak, peçete vs.) kapalı tesis, içinde futbol, basketbol, açık yüzme havuzunun bulunduğu spor tesisi, 150 kişilik çok amaçlı kültür salonu “Tiyatro, sinema, toplantı vs. etkinlikler için), depolarda ve sokaklarda kötü koşullarda yaşamak zorunda olan atık toplayıcılar için 50 kişinin barınabileceği iki katlı şefkat evi, 150 kişilik aş evinin bulunduğu Atık Yaşam Merkezi, atık toplayıcıların hem kendi işlerinin patronu olacağı çalışma alanı içerisinde sosyal ve kültürel etkinlikler içerisinde gelişimlerinin sağlanacağı Avrupa’da, Türkiye’de örneği olmayan bir projedir. Projenin Tasarımı ve modellemesini Mimar Ali Altınel gerçekleştirmiştir.

Yapılacak projedeki depolar Çukurova ilçesinde mahalle aralarında kötü görüntüye neden olan ve çevre sakinlerinin şikâyet ettikleri depolar olduğunu belirten Mehmet Karaca, “Şehir merkezinden Şambayadı Köyü civarında uygulanması düşünülen bu proje ile sorunlu ve şehir içinde olmaması gereken depolar taşınacaktır. Oluşturulacak katı atık hattı atık toplama filosu ile geri dönüşümü asıl sahipleri sokak toplayıcıları düzenli bir şekilde tek tip kıyafet ve kayıt altında yapacaklardır” diye konuştu.

Bu yazı 15 Mart 2016 tarihinde kategorisinde yayınlandı.

ERAL OKULLARI (Çukurova Kampüs)
Adres: Huzurevleri Mah. 77123 Sk. No:3 01360 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL MİNİ ANAOKULU
Adres: Güzelyalı Mah. 81128 Sk. No:4 01170 Çukurova Adana, Türkiye

ERAL İLKOKUL & ORTAOKUL
Adres: Güzelyalı Mah. 81107 Sk. No:3/1 01170 Çukurova Adana, Türkiye 

ERAL ANADOLU – FEN LİSESİ
Adres: Güzelyalı Mah 81108 Sk. No:16 01170 Çukurova Adana, Türkiye

444 3725
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram