Playstation Turnuvalarında Heyecan Dinmiyor

ERAL öğrencileri, playstation motivasyonuyla derslerine daha çok bağlanıyor. Derslerinde verimi artan öğrencilere ödül olarak playstation salonunda bir saat oyun hakkı tanınıyor. Playstation salonu sayesinde, öğrenciler okul dışında bir salona gitmeye ihtiyaç duymuyor. Bu sayede öğrencilerimizi gereksiz eğlence salonlarına yönelmekten caydırmış oluyoruz. Aynı zamanda, ödüllü katılım sistemi sayesinde, derslerine daha çok önem vermelerini sağlıyoruz. Böylelikle, eğlence aynı zamanda başarıya dönüşmüş oluyor.

Bir okul düşünün içinde playstation salonu var. Evet yanlış duymadınız. Kulağa biraz garip geliyor ama doğru. Hem de Adana’nın en disiplinli okullarından birinde, yani ERAL’da...

Bu uygulama ile okulumuzdaki öğrencilerin sosyal etkinlik derslerinde motivasyonunu artırmayı amaçlıyoruz. Ödevlerini düzenli yapan, etüt salonunda verimli ders çalışan, derslere katılan tüm öğrenciler ödül olarak bu salonda öğretmen gözetiminde bir saat vakit geçirme hakkını kazanıyorlar. Tabi ki sınırlı ölçülerde. Bu uygulama sayesinde derse ilgileri az olan öğrencilerin de derslere aktif katılmasını sağlıyoruz. Playstation oynamaya hak kazanan öğrenciler öğretmenlerinden aldığı kart sayesinde salona giriş yapabiliyorlar.

Tabi ki playstation odası olur da PES ve FİFA turnuvası olmaz mı? Hem de şampiyonlar ligi havasında. Bu yıl sosyal etkinlik haftalarında hocaların ve öğrencilerin katıldığı coşkuyla geçen iki ayrı turnuva düzenledik. Turnuva 16 takım 32 oyuncudan oluştu. Takımlar kurayla eşleşti ve elemeler başladı. Oyuncular ERAL’da düzenlenen ilk turnuvada şampiyon olmak için kıyasıya mücadele ettiler. Turnuva final maçları belki de daha önce hiç eşi görülmemiş bir seyirci kitlesine tanıklık etti. İlk Turnuvayı Özbey Topal ve Berke Cennet’in oluşturduğu Kırmızı takımı kazandı. Tabi bu takım ikinci turnuvada da çok iddialıydı ama ikinci turnuvayı ilk turnuvanın şampiyonlarını finalde yenen Mehmet Evre ve Onuralp Özdesteci’nin oluşturduğu Sezen’s Team takımı kazandı. Hocalarımız maalesef finallere kalamadan elendiler. Öğrencilerimiz turnuva sonunda madalyalarını ve kupalarını törenle aldılar.

Bu yazı 14 Mayıs 2016 tarihinde kategorisinde yayınlandı.