Mehmet Tumlukolcu ile Söyleşi

Mehmet Tumlukolcu kimdir?

Adım Mehmet, soyadım Tumlukolcu. Kadirli doğumluyum, evliyim ve 2 çocuk sahibiyim. Meslek hayatıma idarecilikle başladım ve 38 yıldır idarecilik yapıyorum. Asıl branşım matematik müdürlük yaptığım bazı zamanlarda matematik derslerinde de bulundum. İdareciliğe Hatay’da bir köy okulunda müdür olarak başladım. 15 ay kadar orada çalıştıktan sonra görevime Adana’da devam ettim. O zamandan beri Adana’da bir çok dershane ve okulda çalıştım. Bu mesleği yaptığım için çok mutluyum. Öğrencilerimi seviyorum.

Daha önce devlete bağlı bir alanda da idarecilik yaptınız özel bir kurumda çalışmakla arasında ne gibi farklar var?

Hem bizle hem de öğrenciler için özel kurumlar daha fazla serbestlik içeriyor. Bu durum beraberinde tabi ki daha fazla sorumluluk getiriyor. Ama temel lisede çalışmaktan çok mutluyum. Özellikle ERAL gibi bir kurumun verdiği olanaklar altında idarecilik yapmak beni gerçekten mutlu ediyor.

ERAL, temel lise olması nedeniyle çeşitli okullardan gelen birçok öğrenci profiline sahip. Bu durum sizce okulunuzda ne gibi farklılıklar yarattı?

Devlet liseleri, meslek liseleri ve özel okullardan birçok nakil aldık. Bu durum ilk başlarda ufak tefek sıkıntılar yaratsa da, kısa sürede uyum sağlandı. Öğrencilerin bir kısmı öğretmenlerimizle birlikte ERAL Etüt Merkezi’nden geldiği için bu uyum problemi 12. sınıflarda yaşanmadı. Okulumuz kısa bir süre içinde bir çok okulda bulunmayan bir öğrenci kalitesine ulaştı.

Meslek hayatınızda ne gibi zorluklarla karşılaştınız? Pişman olduğunuz bir durum oldu mu?

Meslek hayatım boyunca bir kere keşke dediğimi hatırlıyorum. Güvenmemem gereken bir meslektaşıma güvendim ve bu durumdan etkilendim. Birçok insanla çalışmak tabi ki zor ve alışılması güç bir durum. Bu sebepten de zorluklarla karşılaşmak doğal bir durum bizler için.

Öğrencilerin kendilerini ifade edebilmeleri için ne gibi etkinlikler düzenlenmelidir?

Her öğrencinin kendi yeteneğine göre uyum sağlayabileceği bir çok etkinlik alanımız mevcut. Çocukların kendini ifade etmelerini sağlamak eğitim ve öğretimin bir parçasıdır ve bunu elimizden geldiğince sağlamaya çalışıyoruz. Belli bir kurumu yönetebilmek için de belirli kurallara sadık kalınmalı ve kısıtlama olmalıdır. Buna en uygun şekilde öğrencilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz.

ERAL'ın ilk mezunları ilerde ne gibi alanlarda görmek istersiniz?

Bizler için eğitim her zaman birinci plandadır. Herkes bunun için elinden gelenin fazlasını yapmaktadır. Sizlerin başarılı olacağınızdan hiç şüphem yok ve ne olursa olsun sizlerle her zaman gurur duyacağım!

Bu yazı 30 Eylül 2015 tarihinde kategorisinde yayınlandı.