Belki Başka Bir Dünyada...

Hayır! Yaşanacak başka bir dünya yok! Kabul edelim ya da etmeyelim, bu bilinçle var olunacak başka dünya yok. Etimizle, kemiğimizle, düşüncelerimizle, hislerimizle, sezgilerimizle… bu dünyada “biz”iz.

Ertelenmişlikler… Hayıflanmalar… Zamanı, imkanı zorlayacak ve isteneni gerçekleştirecekken üstüne gitmemeler… Bahaneler… “Ne kadar garip”çilerin günlerce, gecelerce kulaklarda yankılanan, ne anlama geldiğini kendilerinin de çözemediği cümlecikler… Bütün bunlar “Belki başka bir dünyada…” dilek cümlesinin arkasına sığınmış, arkamızda bıraktığımızı düşündüğümüz, aslında önümüzde çığ gibi büyüyen türlü engeller.

Zamanla unutulur, denilen ne varsa zamanın silemedikleri oluveriyor zamanla. Uyuşuk düşüncelerden sıyrılarak aktif düşüncelerin denizine yelken açmak için yıllar sonrası bile geç değil. Yaşamak, nefes almaktan önce “düşünmek”se düşünme eylemi gerçekleştiği müddetçe keskin bir dönüş yapmak için her an zaman da imkan da vardır.

Günlerin geceleri kovaladığı, gittikçe sonuna yaklaşan, adına “ömür” denen zaman diliminde öncelikle kendimiz için, sonrasında en sevdiklerimiz ve yaşadığımız toplum için sadece düşünmenin yetersiz olduğunu bilmek; harekete geçmenin zorunluluğu, her hareketin adım adım takibi gerekir. Öyle ki bireysel anlamda uykuya dalan bilinci uyandırmak, toplumsal anlamda “sürü” bilincinden kurtulmanın başka bir yolu yok.

Yaşananların verdiği huzurun, “an”ların bir araya getirdiği, unutulmaz diye bilinen hatıraların, eylemlerin tekrarı bin kere değil, bir kere olur. Bütün bunlar bu dünyanın varlığını tüm hücrelerimize en baştan, yeniden belletir, durur. Bu dünyanın bir başkası, ömrün tekrarı, ‘harekete geçmek’ zamanının ikinci şansı yok.

İmkansızlıkları mümkün kılmanın ikinci bir yolunun gerçekleşeceği başka bir dünya yok!

Yaser Altınöz - Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni

Bu yazı 25 Ekim 2021 tarihinde kategorisinde yayınlandı.